Ένα από τα all time favourite πιάτα της ελληνικής κουζίνας που περιλαμβάνουν κρεατικό. Ας δούμε πως ακριβώς θα φτιάξουμε σπετσοφάι, στην καλύτερή του εκδοχή.
Υλικά που θα χρειαστούμε:
4 χωριάτικα λουκάνικα
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
Λίγο μπούκοβο
Λίγο κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες, όπως και τα λουκάνικα. Σε μια κατσαρόλα αφήνουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Ρίχνουμε τα λουκάνικα και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν και αυτά και στη συνέχεια τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν. Κατόπιν σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το μπούκοβο. Προσθέτουμε και την ντομάτα.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα μέχρι να καλύψει τα υλικά. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά ενώ αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Όταν αρχίσει η σάλτσα να «δένει» το φαγητό είναι έτοιμο!