Κάθε ώρα και στιγμή νιώθεις πείνα! Μία λιγούρα, την ανάγκη να ανοίξεις το ψυγείο και να μαγειρέψεις ό,τι βρες μπροστά σου. Και μετά;
Μετά, τα κιλά αυξάνονται και εσύ νιώθεις ενοχές!! Ακολουθεί μία λίστα με επτά τροφές που κόβουν την πείνα και σε βοηθάνε να διατηρήσεις το βάρος σου. Τουλάχιστον αν δε μπορείς να χάσεις, μην αρχίσεις να παίρνεις χωρίς σταματημό!
1. Μήλο
Φάτε ένα μήλο μισή ώρα πριν το προγραμματισμένο μεσημεριανό. Οι φυτικές ίνες και το νερό που περιέχει θα σας χορτάσουν κι έτσι θα καταναλώσετε μικρότερη ποσότητα φαγητού αργότερα.
2. Αβοκάντο
Μισό αβοκάντο μας βοηθά να χορτάσουμε γρηγορότερα και καταπολεμά τη λιγούρα έως και τρεις ώρες μετά, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Nutrition Journal.
3. Όσπρια
Τα φασόλια, οι φακές και τα ρεβίθια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σίδηρο. Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Obesity δείχνει ότι τα θρεπτικά όσπρια εντείνουν το αίσθημα του κορεσμού για αρκετές ώρες.
4. Καυτερή πιπεριά
Η καψαϊκίνη, το ενεργό συστατικό που δίνει στην πιπεριά τη χαρακτηριστική της γεύση, ενεργοποιεί το μεταβολισμό μας. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ διαπίστωσαν επίσης πως το ίδιο αυτό συστατικό βοηθά στον καλύτερο έλεγχο της πείνας και της λιγούρας.
5. Μαύρη σοκολάτα
Είναι το ιδανικό επιδόρπιο, καθώς τα θρεπτικά συστατικά της είναι ωφέλιμα για την καρδιά και τον εγκέφαλο. Σε σύγκριση με τη σοκολάτα γάλακτος, η μαύρη σοκολάτα μας χορταίνει περισσότερο κι έτσι δεν πεινάμε για αρκετή ώρα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nutrition & Diabetes.
6. Αυγό
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι υποστηρίζουν ότι αν ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα αυγό δε θα πεινάσουμε μέχρι το μεσημεριανό μας γεύμα. Ο λόγος είναι ότι τα αυγά περιέχουν σημαντική ποσότητα πρωτεϊνών.
7. Ξηροί καρποί
Είναι το καλύτερο σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας. Μας παρέχουν υγιεινά ακόρεστα λιπαρά, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, τρία συστατικά που επιβραδύνουν την πέψη και ρυθμίζουν αποτελεσματικότερα τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Η επίδραση αυτή είναι ισχυρότερη όταν οι ξηροί καρποί συνδυάζονται με υδατάνθρακες όπως τα φρούτα και η βρώμη.
Πηγή: onmed.gr