Στην πρωινή εκπομπή «Breakfast@Star», σήμερα ο Λάκης Γαβαλάς προχώρησε σε αποκαλυπτικές δηλώσεις για την προσωπική του ζωή, την καριέρα του στην τηλεόραση και τη σάτιρα του Μάρκου Σεφερλή. Ο γνωστός σχεδιαστής δεν δίστασε να εκφράσει τόσο την ευτυχία του όσο και κάποιες από τις ανησυχίες του.

Αρχικά, μίλησε για τη σχέση του, δηλώνοντας πως είναι χαρούμενος, αν και προβληματισμένος για τις αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσει η διαφορά ηλικίας με τον σύντροφό του. Χαριτολογώντας, εξήγησε: «Είμαι χαρούμενος. Όταν όμως πρόκειται να δώσουμε τις ταυτότητές μας για να κάνουμε το check in… κάποια στιγμή θα μου πουν “είναι παιδί σας;”. Αυτό θα είναι το δράμα μου».

Στη συνέχεια, ο Λάκης Γαβαλάς έκανε μια αναδρομή στη συμμετοχή του στην εκπομπή «My Style Rocks», αποκαλύπτοντας ότι η εμπειρία του εκεί την περασμένη σεζόν δεν ήταν τόσο θετική όσο θα ήθελε. «Δεν θα ήμουν καλός αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση. Θα είχα νεύρα. Στο My Style Rocks πέρυσι αισθανόμουν άσχημα», ανέφερε.

Ωστόσο, οι δηλώσεις του δεν περιορίστηκαν στην προσωπική του ζωή και την καριέρα του. Ο Γαβαλάς δεν δίστασε να τοποθετηθεί και για τον τρόπο με τον οποίο ο Μάρκος Σεφερλής κάνει τη σάτιρα, μια θεματολογία που έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις το τελευταίο διάστημα. «Γιατί δεν λέμε όμως για τους παρουσιαστές που χλευάζουν ανθρώπους καθημερινά μέσω της τηλεόρασης;», αναρωτήθηκε ο σχεδιαστής, φέρνοντας στο φως μια συζήτηση για την υποκρισία στην τηλεοπτική σάτιρα. Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Το political correct δεν θα με κάνει να κλείσω το στόμα μου». Φυσικά, ποτέ δε μάσαγε τα λόγια του!

Η συζήτηση για τον Μάρκο Σεφερλή συνεχίστηκε, με τον Λάκη Γαβαλά να σχολιάζει πως, ενώ ο παρουσιαστής Φώτης Σεργουλόπουλος έχει επίσης ασχοληθεί με τη σάτιρα, η έντονη και λαοπλάνα παρουσία του Μάρκου Σεφερλή είναι αυτή που συχνά παρεξηγείται. «Ο Φώτης έχει κάνει γκέι προγράμματα, έχει ντυθεί σαν γυναίκα, έχει πει 2-3 φορές κάποια αστεία για κάτι περίεργο. Απλά επειδή ο Μάρκος είναι πιο λαοπλάνος, φάνηκε υπερβολικός», είπε.

Η συζήτηση για τη σάτιρα και τα όριά της είχε ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, όταν ο Φώτης Σεργουλόπουλος είχε αναφερθεί στις αντιδράσεις εναντίον της παράστασης του Μάρκου Σεφερλή, που επικρίθηκε ως ομοφοβική. Συζητώντας με τον Δημήτρη Πιατά στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον», ο Σεργουλόπουλος μίλησε για τη διαφορά ανάμεσα στη σάτιρα και την προσβολή, επισημαίνοντας ότι η εποχή μας έχει αλλάξει και ότι οι καλλιτέχνες πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί με το πώς χειρίζονται το χιούμορ τους. «Είναι μεγάλη διαφορά αυτό που λες ότι σατίριζες ανθρώπους, πολιτικούς και το χαιρόντουσαν και σου έδιναν βραβεία, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχει μία διάθεση κάποιων ανθρώπων που σατιρίζουν κάποιες ομάδες άλλων ανθρώπων που στενοχωριούνται», είπε, εξηγώντας ότι η σάτιρα μπορεί να γίνει προσβλητική αν δεν γίνει με σεβασμό.

Ο Μάρκος Σεφερλής δεν έμεινε σιωπηλός στα σχόλια αυτά. Αν και ο Φώτης Σεργουλόπουλος δεν τον κατονόμασε άμεσα, ο Σεφερλής απάντησε μέσω βίντεο στον λογαριασμό του στο Instagram, υποστηρίζοντας ότι κάνει σάτιρα με επιτυχία εδώ και χρόνια. «Φώτης Σεργουλόπουλος: “Το Δελφινάριο δεν είναι αρένα για να πετάς ανθρώπους μέσα και να τους κατασπαράζουν τα θηρία”. Προφανώς το είπε για μένα, γιατί εγώ είμαι ο άνθρωπος που έχει όλα αυτά τα χρόνια το Δελφινάριο και εμένα προσπαθούν να κατασπαράξουν τα θηρία όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς όμως αποτέλεσμα».

Ο Σεφερλής συνέχισε να υπερασπίζεται τη δουλειά του και τη φύση της σάτιρας, λέγοντας: «Το Δελφινάριο είναι θέατρο και κάνει σάτιρα, αυτή τη σάτιρα που κάθε χρόνο έρχονται χιλιάδες θεατές και τη βλέπουν και γελάνε με την ψυχή τους. Και επειδή είσαι και ηθοποιός, ξέρεις πώς γίνεται η σάτιρα από αρχαιοτάτων χρόνων. Γι’ αυτό, κάνε εσύ τη δουλίτσα σου να κάνω κι εγώ τη δική μου δουλειά, αυτή που κάνω με επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια, την οποία βέβαια ποτέ δεν έχεις δει. Παρ’ όλα αυτά έχεις άποψη. Τα συμπεράσματα δικά σας».

Διάβασε επίσης:

Λάκης Γαβαλάς: Στο πάρτι για τη σειρά Emily in Paris στην Ιταλία!

Leave a Reply

Your email address will not be published.