Η σπιτική πίτσα είναι μια από τις πιο αγαπημένες λιχουδιές για μικρούς και μεγάλους. Είναι εύκολη στην παρασκευή, οικονομική και μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις και τις γεύσεις κάθε οικογένειας. Με λίγα υλικά και λίγη υπομονή, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πίτσα που θα συναρπάσει τους πάντες. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε την τέλεια σπιτική πίτσα, με ζύμη τραγανή και σάλτσα ντομάτας γεμάτη γεύση.

Υλικά για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7 γρ.)
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 ml χλιαρό νερό

Υλικά για την σάλτσα:

  • 400 γρ. ντομάτες κονσέρβα (ή 4 φρέσκιες ντομάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Υλικά για την επικάλυψη:

  • 200 γρ. τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη
  • Προαιρετικά υλικά: ζαμπόν, μανιτάρια, πιπεριές, ελιές, αντζούγιες, κρεμμύδι, λουκάνικο κλπ.

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία ζύμης:
    • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
    • Προσθέστε το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό σταδιακά, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
    • Σκεπάστε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  2. Προετοιμασία σάλτσας:
    • Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να αρωματίσει.
    • Προσθέστε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
    • Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να πήξει.
  3. Συναρμολόγηση και ψήσιμο:
    • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C.
    • Ανοίξτε τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα πάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
    • Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
    • Απλώστε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη και πασπαλίστε με την τριμμένη μοτσαρέλα.
    • Προσθέστε τα προαιρετικά υλικά της επιλογής σας.
    • Ψήστε την πίτσα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να χρυσίσει η ζύμη.

Καλή όρεξη!

Διάβασε επίσης:

Χειροποίητη πίτσα με φέτα και σπανάκι!