Υπάρχουν φαγητά που μυρίζουν μαμά. Που γεμίζουν το σπίτι θαλπωρή και τη ψυχή ηρεμία. Ένα από αυτά είναι και η ρεβιθόσουπα – τόσο απλή, τόσο παραδοσιακή, αλλά πάντα επίκαιρη, ειδικά όταν η θερμοκρασία πέφτει.

Υλικά:

Για 4-5 μερίδες θα χρειαστείς:

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1-2 λεμόνια
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Προαιρετικά: 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι ή κορν φλάουρ για δέσιμο

Εκκτέλεση: 

Βάλε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα, ξέπλυνέ τα καλά και βράσ’ τα για 10 λεπτά σε καθαρό νερό. Σούρωσε και ξαναβάλε τα στην κατσαρόλα με φρέσκο νερό, μέχρι να τα καλύπτει.

Όλο το μυστικό είναι στο σιγανό βράσιμο

Πρόσθεσε το κρεμμύδι, τη δάφνη, λίγο αλάτι και άφησέ τα να σιγοβράσουν για περίπου 1½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν καλά τα ρεβίθια. Αν θες πιο πηχτή σούπα, μπορείς να λιώσεις μερικά ρεβίθια μέσα στην κατσαρόλα με ένα πιρούνι ή να προσθέσεις λίγο αλεύρι διαλυμένο σε νερό στο τέλος.

Το φινίρισμα με λεμόνι και λάδι

Μόλις τα ρεβίθια είναι έτοιμα, πρόσθεσε το ελαιόλαδο και τον λεμονοχυμό. Ρίξε φρέσκο πιπέρι και δοκίμασε το αλάτι. Άφησέ τη να πάρει μια τελευταία βράση και… έτοιμη!

Σερβίρεις και αγαπιέσαι

Η ρεβιθόσουπα θέλει φρυγανισμένο ψωμί, λίγο παραπάνω λεμόνι στο πιάτο και –αν σου αρέσουν τα καυτερά– μια πρέζα μπούκοβο.

Καλή απόλαυση!

Leave a Reply

Your email address will not be published.