Αν αναζητάς ένα σνακ που να είναι υγιεινό, θρεπτικό και πεντανόστιμο, τότε τα energy balls είναι η ιδανική επιλογή! Είναι γεμάτα με φυσικά συστατικά, εύκολα στην προετοιμασία και τέλεια για πριν ή μετά την προπόνηση, στο γραφείο ή όταν θέλεις κάτι γλυκό χωρίς τύψεις. Αυτή η συνταγή συνδυάζει superfoods με λαχταριστή γεύση και θα γίνει η νέα σου αγαπημένη!
Energy Balls με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο
Υλικά (για 12-15 τεμάχια)
- 1 φλ. βρώμη
- ½ φλ. φυστικοβούτυρο (χωρίς ζάχαρη)
- ¼ φλ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 2 κ.σ. κακάο άγλυκο
- ¼ φλ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
- 2 κ.σ. σπόρους chia ή λιναρόσπορο
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αν το μείγμα φαίνεται πολύ στεγνό, πρόσθεσε 1-2 κ.σ. νερό. Αν είναι πολύ υγρό, πρόσθεσε λίγη επιπλέον βρώμη.
- Πλάσε μικρές μπάλες με τα χέρια σου (περίπου στο μέγεθος μιας μπουκιάς).
- Τοποθέτησέ τες σε ένα δίσκο με αντικολλητικό χαρτί και βάλε τις στο ψυγείο για 30 λεπτά ώστε να σφίξουν.
- Απόλαυσε τις ως σνακ ή διατήρησέ τις σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 5-7 ημέρες!
Tip: Αν θέλεις extra γεύση, κύλισε τις μπάλες σε τριμμένη καρύδα ή κακάο πριν τις βάλεις στο ψυγείο.
Ετοιμάσου να ερωτευτείς αυτό το μικρό, θρεπτικό σνακ που θα σου δώσει ενέργεια κάθε στιγμή της ημέρας!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply