Αν αγαπάς το φυστικοβούτυρο, τότε αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου! Αυτά τα μπισκότα είναι τραγανά, γευστικά και φτιάχνονται πανεύκολα με λίγα υλικά. Έτοιμα σε μόλις λίγα λεπτά, είναι η τέλεια λιχουδιά για να συνοδεύσεις τον καφέ ή το τσάι σου. Πάμε να δούμε πώς θα τα φτιάξεις!
Υλικά
- 8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο τραγανό
- 1 κρόκος αυγού
- 50 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
- Ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το φυστικοβούτυρο, τον κρόκο αυγού και το βούτυρο μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη, μαλακή ζύμη.
- Με ελαφρώς αλευρωμένα χέρια, πάρε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάσε σε μπαλάκια, περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού.
- Τοποθέτησε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και πίεσέ τα ελαφρώς με ένα πιρούνι για να απλώσουν λίγο.
- Ψήσε στον φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να αποκτούν ένα χρυσαφί χρώμα.
- Μετακίνησε τα μπισκότα σε μια σχάρα και άφησέ τα να κρυώσουν για 10 λεπτά.
- Σέρβιρε σε πιατέλα και πασπάλισε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Απόλαυσέ τα μόνα τους ή συνδύασέ τα με τον αγαπημένο σου καφέ για μια απολαυστική στιγμή γεύσης!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply