Αν ψάχνεις μια συνταγή που συνδυάζει τη θρεπτική αξία με την απόλυτη θαλασσινή γεύση, τα λιγκουίνι ολικής άλεσης με μύδια είναι η ιδανική επιλογή. Με λίγα απλά υλικά και μια νότα Μεσογείου, θα φέρεις στο πιάτο σου την απόλαυση της θάλασσας.

Υλικά

  • 400 γρ. λιγκουίνι ολικής άλεσης
  • 1 κιλό μύδια (καθαρισμένα)
  • 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράσε τα λιγκουίνι: Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράσε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κράτησε 1 φλ. από το νερό τους και στράγγισέ τα.
  2. Ετοίμασε τα μύδια: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζέστανε το ελαιόλαδο και σοτάρισε το σκόρδο μέχρι να βγάλει το άρωμά του, χωρίς να πάρει χρώμα.
  3. Μαγείρεψε τα μύδια: Πρόσθεσε τα μύδια, το λευκό κρασί και το μπούκοβο (αν θέλεις). Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησέ τα να αχνιστούν για 5-7 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη. Πετάξτε όσα δεν άνοιξαν.
  4. Ανακάτεψε με τα ζυμαρικά: Ρίξε τα στραγγισμένα λιγκουίνι στην κατσαρόλα με τα μύδια, πρόσθεσε λίγο από το νερό που κράτησες και ανακάτεψε καλά. Ρύθμισε το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Σερβίρισμα: Σέρβιρε το πιάτο ζεστό, πασπαλισμένο με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή απόλαυση!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.