Αν ψάχνεις μια συνταγή που συνδυάζει τη θρεπτική αξία με την απόλυτη θαλασσινή γεύση, τα λιγκουίνι ολικής άλεσης με μύδια είναι η ιδανική επιλογή. Με λίγα απλά υλικά και μια νότα Μεσογείου, θα φέρεις στο πιάτο σου την απόλαυση της θάλασσας.
Υλικά
- 400 γρ. λιγκουίνι ολικής άλεσης
- 1 κιλό μύδια (καθαρισμένα)
- 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 1 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράσε τα λιγκουίνι: Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράσε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κράτησε 1 φλ. από το νερό τους και στράγγισέ τα.
- Ετοίμασε τα μύδια: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζέστανε το ελαιόλαδο και σοτάρισε το σκόρδο μέχρι να βγάλει το άρωμά του, χωρίς να πάρει χρώμα.
- Μαγείρεψε τα μύδια: Πρόσθεσε τα μύδια, το λευκό κρασί και το μπούκοβο (αν θέλεις). Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησέ τα να αχνιστούν για 5-7 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη. Πετάξτε όσα δεν άνοιξαν.
- Ανακάτεψε με τα ζυμαρικά: Ρίξε τα στραγγισμένα λιγκουίνι στην κατσαρόλα με τα μύδια, πρόσθεσε λίγο από το νερό που κράτησες και ανακάτεψε καλά. Ρύθμισε το αλάτι και το πιπέρι.
- Σερβίρισμα: Σέρβιρε το πιάτο ζεστό, πασπαλισμένο με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply