Αν ψάχνεις για ένα απολαυστικό και εύκολο γλυκό χωρίς γλουτένη, τότε αυτές οι μπισκοτένιες λιχουδιές είναι ό,τι πρέπει! Ιδανικές για όσους ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη, αλλά και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό. Ας δούμε πώς να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα μπισκότα!
Υλικά
- 125 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
- 125 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
- 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C και ετοίμασε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα μπολ, χτύπησε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα.
- Πρόσθεσε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Κοσκίνισε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και πρόσθεσέ τα στο μείγμα. Ανακάτεψε καλά.
- Αν θέλεις, πρόσθεσε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακάτεψε ελαφρά.
- Με ένα κουτάλι, φτιάξε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη και τοποθέτησέ τες στο ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήσε για 10-12 λεπτά ή μέχρι τα μπισκότα να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
- Άφησέ τα να κρυώσουν πάνω σε σχάρα πριν τα απολαύσεις.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply