Αν ψάχνεις για μια συνταγή που συνδυάζει τη δημιουργικότητα με τη θρεπτική αξία, τότε το χασελμπακ τόφου είναι ιδανικό για εσένα! Αυτό το πιάτο είναι εύκολο στην παρασκευή, εντυπωσιακό στην εμφάνιση και γεμάτο γεύση. Είναι τέλειο για όσους θέλουν να πειραματιστούν με vegan πιάτα ή απλώς να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό.

Υλικά

  • 2 μπλοκ τόφου (σφιχτής υφής)
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου για vegan εκδοχή)
  • 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι ρυζιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (για το γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία του τόφου:
    Στράγγισε το τόφου και τύλιξέ το με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει την υγρασία. Τοποθέτησέ το σε μια επιφάνεια κοπής και κάνε λεπτές οριζόντιες εγκοπές (σαν ακορντεόν), προσέχοντας να μη φτάσεις μέχρι το τέλος και κοπεί τελείως.
  2. Ετοίμασε τη μαρινάδα:
    Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε τη σάλτσα σόγιας, το μέλι (ή το σιρόπι σφενδάμου), το σησαμέλαιο, το ξύδι ρυζιού, το σκόρδο και το τζίντζερ. Ανακάτεψε καλά.
  3. Μαρινάρισμα:
    Βάλε το τόφου σε ένα ταψάκι και με ένα πινέλο κουζίνας άλειψε τη μαρινάδα μέσα στις εγκοπές και γύρω από το τόφου. Άφησέ το να μαριναριστεί για 20-30 λεπτά, ώστε να απορροφήσει τις γεύσεις.
  4. Ψήσιμο:
    Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C. Ψήσε το τόφου για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό εξωτερικά και να καραμελώσει η μαρινάδα.
  5. Σερβίρισμα:
    Πασπάλισε με σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι. Συνόδευσε το χασελμπακ τόφου με ρύζι, λαχανικά στον ατμό ή ακόμα και σαλάτα.

Καλή απόλαυση!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.