Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό από τις κλασικές τηγανητές πατάτες, οι πατάτες Αλού Τουκ είναι ό,τι πρέπει! Αυτή η ινδική συνταγή είναι γεμάτη αρώματα από εξωτικά μπαχαρικά και υπόσχεται τραγανή υφή και μοναδική γεύση. Ας δούμε πώς μπορείτε να τις φτιάξετε εύκολα στο σπίτι.

Υλικά

Για το τουκ μασάλα

  • 1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι
  • 1 κ.σ. σκόνη από αποξηραμένο μάνγκο (amchoor)
  • 1 κ.σ. αλεσμένος κόλιανδρος
  • ½ κ.σ. καβουρδισμένο αλεσμένο κύμινο
  • ½ κ.σ. κουρκουμάς σε σκόνη
  • αλάτι

Για τις πατάτες αλού τουκ

  • 4 μεγάλες πατάτες για τηγάνισμα, καθαρισμένες και κομμένες σε στρογγυλά κομμάτια
  • φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Για το τουκ μασάλα: Ανακατέψτε τα μπαχαρικά σε ένα μικρό μπολ και προσθέστε αλάτι. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.
  2. Για τις πατάτες αλού τουκ: Βάλτε τις πατάτες σε νερό για 15–20 λεπτά. Στεγνώστε τις καλά.
  3. Προθερμάνετε τη φριτέζα ή ένα τηγάνι με λάδι στους 180°C. (ΠΡΟΣΟΧΗ: Το καυτό λάδι μπορεί να είναι επικίνδυνο. Μην αφήνετε χωρίς επίβλεψη.) Τηγανίστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν κατά 80% – ελέγξτε αν τρυπιούνται εύκολα στο κέντρο με ένα μαχαίρι ή ένα πιρούνι, χωρίς να διαλυθούν.
  4. Αφαιρέστε προσεκτικά τις πατάτες από το λάδι με μια μεταλλική τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τις σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και να κρυώσουν για 5–7 λεπτά. (Εναλλακτικά, μπορείτε να τις μαγειρέψετε σε φριτέζα αέρος στους 180°C για 25 λεπτά και να τις αφήσετε να κρυώσουν για 5–7 λεπτά μετά το μαγείρεμα.)
  5. Όταν κρυώσουν, πιέστε τις ελαφρά με μια επίπεδη επιφάνεια, όπως η βάση ενός μπολ.
  6. Τοποθετήστε ξανά τις πατάτες στο τηγάνι ή τη φριτέζα και τηγανίστε τις σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο και τραγανό χρώμα.
  7. Μόλις είναι έτοιμες, πασπαλίστε τις γενναιόδωρα με το τουκ μασάλα και σερβίρετε τις ζεστές.

Καλή απόλαυση!

Leave a Reply

Your email address will not be published.