Για το τηγανητό καλαμπόκι χρησιμοποιήστε τους κόκκους από φρέσκο καλαμπόκι – ή κατεψυγμένο καλαμπόκι για να εξοικονομήσετε χρόνο – για αυτό το απλό συνοδευτικό πιάτο. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κόκκινες πιπεριές τσίλι με ψιλοκομμένη πιπεριά για να το κάνετε πιο κατάλληλο για μικρά παιδιά.
Συστατικά
- 275g φρέσκο γλυκό καλαμπόκι, ή κατεψυγμένο καλαμπόκι
- 1½ κουταλιά της σούπας αραχιδέλαιο ή φυτικό λάδι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι, για γεύση
- 2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές τσίλι, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 50ml ζωμό χορταρικών ή κοτόπουλου
Μέθοδος
- Αν το καλαμπόκι είναι φρέσκο, κόψτε τους κόκκους από τον κόμπο. Εάν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένο καλαμπόκι, βγάλτε το κατεψυγμένο καλαμπόκι για πέντε δευτερόλεπτα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και στραγγίστε το.
- Ζεσταίνετε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί. Προσθέστε το λάδι, το αλάτι, το καλαμπόκι και τις πιπεριές τσίλι και τηγανίστε για ένα λεπτό. Προσθέστε το πιπέρι, τη ζάχαρη και το ζωμό κοτόπουλου και συνεχίστε το μαγείρεμα για τρία λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply