Όταν το κρύο γίνεται πιο έντονο, λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με τη θαλπωρή μιας ζεστής σούπας. Αυτή η πατατόσουπα είναι απαλή, πλούσια και γεμάτη γεύση, ιδανική για να συνοδεύσει τις χειμερινές βραδιές σας. Με απλά υλικά και εύκολη εκτέλεση, σίγουρα θα γίνει αγαπημένη!

Υλικά

  • 55 γρ. βούτυρο
  • 425 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 5 χιλ.
  • 110 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 900 ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών (σπιτικός, αν είναι δυνατόν)
  • 120 ml πλήρες γάλα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο σε μια βαριά κατσαρόλα. Όταν αρχίσει να αφρίζει, προσθέστε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και ανακατέψτε τα στο βούτυρο μέχρι να καλυφθούν καλά.
  2. Πασπαλίστε με αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με ένα κομμάτι χαρτί βουτύρου ή ένα καπάκι και καλύψτε με το καπάκι της κατσαρόλας. Αφήστε τα να «ιδρώσουν» σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
  3. Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το ζωμό μέχρι να βράσει. Όταν τα λαχανικά είναι μαλακά αλλά όχι χρωματισμένα, προσθέστε τον βραστό ζωμό και συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  4. Προσθέστε το γάλα και πολτοποιήστε τη σούπα σε μπλέντερ ή πολυμίξερ. Δοκιμάστε και ρυθμίστε το αλατοπίπερο.
  5. Σερβίρετε τη σούπα με φρεσκοκομμένα μυρωδικά ή άλλες γαρνιτούρες της επιλογής σας.

Καλή σας όρεξη!

Διάβασε επίσης:

Βελούδινη πατατόσουπα με πράσο – Κρεμώδης και λαχταριστή!

Leave a Reply

Your email address will not be published.