Το σνίτσελ κοτόπουλο είναι ένα αγαπημένο πιάτο, τραγανό και ζουμερό, ιδανικό για ένα απολαυστικό γεύμα. Η παρακάτω συνταγή συνδυάζει τη φρεσκάδα της σαλάτας με μια κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας που απογειώνει τη γεύση του κοτόπουλου. Είναι εύκολο στην προετοιμασία, ιδανικό για καθημερινές αλλά και πιο ιδιαίτερες περιστάσεις.

Υλικά:

Για το σνίτσελ:

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι πάπρικα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα μουστάρδας:

  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

Για τη σαλάτα:

  • 1 μαρούλι, κομμένο
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ξίδι μπαλσάμικο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Για το σνίτσελ:

  1. Χτυπήστε ελαφρώς τα φιλέτα κοτόπουλου για να γίνουν ομοιόμορφα σε πάχος.
  2. Ετοιμάστε τρία πιάτα: ένα με αλεύρι, ένα με χτυπημένα αυγά και ένα με τριμμένη φρυγανιά ανακατεμένη με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
  3. Περάστε κάθε φιλέτο πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά, καλύπτοντας ομοιόμορφα.
  4. Ζεστάνετε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίστε τα φιλέτα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και τραγανά.
  5. Στραγγίξτε τα σε χαρτί κουζίνας.

Για τη σάλτσα μουστάρδας:

  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνει ελαφρώς χρυσαφένιο.
  3. Ρίξτε σταδιακά τον ζωμό κοτόπουλου, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  4. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και το μέλι. Ανακατέψτε καλά και αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση.
  5. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει.

Για τη σαλάτα:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε όλα τα λαχανικά.
  2. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι, και ανακατέψτε ελαφρώς.

Σερβίρισμα:

Σερβίρετε το σνίτσελ κοτόπουλο ζεστό, περιχυμένο με τη σάλτσα μουστάρδας. Συνοδέψτε με την φρέσκια σαλάτα στο πλάι για ένα ισορροπημένο και απολαυστικό γεύμα.

Διάβασε επίσης:

Χοιρινό σνίτσελ στο φούρνο με μοτσαρέλα