Ο ντάκος είναι ένα κλασικό κρητικό πιάτο που συνδυάζει την απλότητα με τη γεύση. Φτιάχνεται εύκολα και είναι ιδανικός για ένα ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα.
Υλικά:
- 2 κριθαρένια παξιμάδια
- 2 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
- 100 γρ φέτα, θρυμματισμένη
- 1 κουταλιά κάππαρη
- Ελαιόλαδο
- Ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βρέξτε ελαφρά τα παξιμάδια με λίγο νερό.
- Απλώστε πάνω στα παξιμάδια τις ντομάτες και τη θρυμματισμένη φέτα.
- Προσθέστε την κάππαρη, ραντίστε με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρετε αμέσως.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;