Μια παραδοσιακή γλυκιά συνταγή με μια δροσερή νότα από φρέσκα ροδάκινα. Αυτή η γαλατόπιτα είναι ιδανική για να απολαύσετε τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες.

Υλικά:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 ροδάκινα, κομμένα σε φέτες
  • Κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα και προσθέστε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
  2. Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
  3. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο και τη βανίλια.
  4. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε τα στο μείγμα του γάλακτος, ανακατεύοντας γρήγορα.
  5. Ρίξτε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και τοποθετήστε τις φέτες ροδάκινου από πάνω.
  6. Πασπαλίστε με κανέλα και ψήστε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  7. Αφήστε να κρυώσει πριν σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Φτιάξε την πιο νόστιμη γαλατόπιτα