Αυτό το εξωτικό ψωμί συνδυάζει την πικάντικη γεύση του κουρκουμά με την φρεσκάδα του πορτοκαλιού και την τραγανότητα του σουσαμιού, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία αρωμάτων και υφών.
Συστατικά:
- 500γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ.γ. κουρκουμάς
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.σ. σουσάμι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 300ml χλιαρό νερό
- Αλάτι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τον κουρκουμά, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Προσθέστε το χλιαρό νερό και ζυμώστε μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής ζύμη.
- Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.
- Πασπαλίστε με σουσάμι και ψήστε στους 200°C για περίπου 30 λεπτά.
- Αφήστε να κρυώσει πριν το κόψετε.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;