Η τάρτα με ραβέντι από μόνη της είναι αρκετά αιχμηρή, οπότε η ζαχαρούχα κρέμα μασκαρπόνε βοηθά στην ισορροπία του γλυκού. Αυτή η κρέμα κάνει θαύματα με κάθε μαλακό φρούτο.
Συστατικά
Για το ψητό ραβέντι
- 5-6 κοτσάνια ραβέντι
- καλό ανακάτεμα της ανοιχτής καστανής ζάχαρης
Για την τάρτα
- κατεψυγμένη έτοιμη σφολιάτα ολικής βουτύρου, ξεπαγωμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο, για το άλειμμα
- Αλεύρι για πασπάλισμα
- 2 μεγάλα βιολογικά αυγά, χωρισμένα
- 2 κουταλιές της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη
- Μασκαρπόνε μπανιέρας 250g/9oz
- 2-3 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
Μέθοδος
- Για το ψημένο ραβέντι, προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Κόψτε το ραβέντι σε μήκη περίπου 15 cm (περίπου στο μήκος μιας ξύλινης λαβής κουταλιού) και τοποθετήστε το σε ένα ταψί με μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό και την καστανή ζάχαρη. Ψήνετε μέχρι να μαλακώσει αρκετά, περίπου 10-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά στραγγίζουμε κρατώντας τους χυμούς μαγειρέματος.
- Για την τάρτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220C. Ξετυλίγουμε τη σφολιάτα, και με έναν πλάστη την ξανατυλήγουμε για να γίνει ελαφρώς πιο αραιή η ζύμη. Κόβουμε τη ζύμη σε τρία ορθογώνια ίσου μεγέθους. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράξτε ένα περίγραμμα 1,5cm γύρω από κάθε ορθογώνιο, προσέχοντας να μην κόψετε τη ζύμη. Τοποθετούμε τα ορθογώνια ζαχαροπλαστικής σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί.
- Τοποθετήστε 3-4 μήκη στραγγισμένου ραβέντι, ανάλογα με το πάχος τους, στη μέση των παραλληλόγραμμων ζαχαροπλαστικής και αλείψτε λίγο από τον κρατημένο χυμό από το καβουρδισμένο ραβέντι γύρω από τις άκρες για να δώσετε λάμψη στη ζύμη. Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
- Εν τω μεταξύ χτυπήστε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη σε ένα μπολ για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Χτυπάμε το μασκαρπόνε μέχρι να έχουμε μια κρέμα στο χρώμα της κρέμας. Ανακατεύουμε με λίγο εκχύλισμα βανίλιας. μερικές σταγόνες πρέπει να είναι αρκετές. Με ένα καθαρό σύρμα, χτυπήστε το ασπράδι του αυγού σε ένα καθαρό μπολ μέχρι να σταθεί σε σφιχτές κορυφές και στη συνέχεια διπλώστε στο μείγμα κρέμας μασκαρπόνε.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;