Η Τσικνοπέμπτη είναι παραδοσιακά η γιορτή των κρεατοφάγων. Οι απανταχού ψήστες όμως γνωρίζουν ότι το κρέας δεν έχει νοστιμιά χωρίς την κατάλληλη μαρινάδα. Γι’ αυτό, ετοίμασε την ψησταριά, τα κάρβουνα και τα συναφή σύνεργα και διάβασε παρακάτω πως θα κάνεις τους παρευρισκόμενους να… παραμιλάνε με το αποτέλεσμα.
Τι θα χρειαστείς για να μαρινάρεις το χοιρινό
1 κουτάκι μπύρα
3 κ.σ μουστάρδα
2 κ.σ μέλι
1 κ.σ. χοντρό αλάτι
1 κλωνάρι θυμάρι
Ανακάτεψε τα υλικά σε ένα μπολ και βάλε μέσα το χοιρινό για περίπου 3 ώρες.
Η τέλεια μαρινάδα για παϊδάκια
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κόλιανδο
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι χοντρό
½ κ.γ. πιπέρι
Πως να «απογειώσεις» το κοτόπουλο
½ φλ. ελαιόλαδο
½ φλ. ξύδι βαλσάμικο
3 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. καυτερή μουστάρδα
1 κ.γ. πάπρικα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο
Διαβάστε επίσης: Η καλύτερη σαλάτα για να συνοδεύσεις τα κρεατικά της Τσικνοπέμπτης | Thats Life. Life as it is!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.