Αυτά τα μπισκότα μπανάνας είναι ένα πανεύκολο και υγιεινό σνακ που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Έχει ελάχιστες θερμίδες σε σχέση με τα συμβατικά μπισκότα. Σκεφτείτε ότι δεν έχει καν ζάχαρη, χωρίς να στερείται της γεύσης. Η φιλοσοφία αυτών των μπισκότων είναι η ίδια με του μπανανόψωμου. Τι λέτε; Πάμε να τα φτιάξουμε;
Τι θα χρειαστείτε για τα μπισκότα μπανάνας
- 1 1/2 φλ. αλεύρι αμυγδάλου (θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά και σε διάφορα e-shops)
- 1/4 κτγ μαγειρική σόδα
- 1/8 κτγ αλάτι
- 1/4 κτγ κανέλα
- 1 κτγ σιρόπι σφενδάμου
- 1 1/4 φλ. ώριμες μπανάνες λιωμένες με ένα πιρούνι (4 μπανάνες περίπου)
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά για γεύση με βάση τα γούστα σας. Μπορεί να είναι: σταγόνες σοκολάτας, ξηροί καρποί, φυστικοβούτυρο κ.ά.
Εκτέλεση Συνταγής
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C. Απλώστε μία λαδόκολλα στο ταψί.
- Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι, την μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
- Με ένα πιρούνι λιώστε τις μπανάνες και προσθέστε τες στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέστε τελευταίο το σιρόπι σφενδάμου. Εάν είναι πολύ στεγνό το μείγμα, ρίξτε άλλη μία κουταλιά. Ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι.
- Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι παγωτού ώστε να φτιάξετε μικρές μπαλίτσες που θα γίνουν τα μπισκότα μας.
- Με την πίσω πλευρά του κουταλιού, πιέστε τις μπαλίτσες στο ταψί ώστε να αποκτήσουν σχήμα επίπεδων δίσκων.
- Ψήστε για 26-30 λεπτά μέχρι το εσωτερικό των μπισκότων να έχει ψηθεί καλά. Τσεκάρετέ το με μία οδοντογλυφίδα.
- Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.
- Τα υπέροχα μπισκότα μπανάνας μας είναι έτοιμα! Μπορείτε να τα καταναλώσετε μέχρι και 5 μέρες μετά, εάν τα αποθηκεύσετε σε ένα γυάλινο τάπερ.
Δείτε ακόμη: Κέικ μπανάνα και φράουλα με γιαούρτι – Πανεύκολη συνταγή που θα αρέσει σε όλους!