Σε μία ώρα μπορείς να φτιάξεις εκπληκτική σούπα φρέσκων λαχανικών, από την Δέσποινα Μαρσέλου! Δοκίμασε και θα εκπλαγείς.
Υλικά για 4-6 μερίδες
8-10 ντομάτες αποφλοιωμένες, χωρίς σπόρια, κομμένες σε μεγάλους κύβους
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κίτρινη ή πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
1 αγγούρι ψιλοκομμένο
χυμό από 2 λάιμ
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό χοντροκομμένο
1 μικρό ματσάκι σέλερι χοντροκομμένο
αλάτι και μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βάλε τις πιπεριές και το αγγούρι σε μεγάλο μπολ. Ρίξε τις ντομάτες, το χυμό λάιμ και το σκόρδο στο μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Πρόσθεσε το μείγμα στο μπολ με το αγγούρι και τις πιπεριές και άφησε τη σούπα στο ψυγείο για μία ώρα. Πριν σερβίρεις το Γκασπάτσο, πρόσθεσε από πάνω το βασιλικό και το σέλερι.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα
229 θερμίδες, 19,5 γραμμ. λιπαρά (κορεσμένα 2,9 γραμμάρια), 9,6 γραμμ.υδατάνθρακες, 4,4 γραμμ. πρωτεΐνη, 3,1 γραμμ.φυτικές ίνες