Τι είναι γλυκό, στρογγυλό και γίνεται μια χαψιά; Τα τρουφάκια!
Η Βίκυ Μπίστα μας έστειλε τη συνταγή και το μόνο σίγουρο είναι πως θα εξαφανιστούν σε χρόνο dt!
Υλικά
– 1 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
– 250 γρ. κρέμα γάλακτος
– 1 κουτί μερέντα (400 γρ.)
– 1 σφηνοπότηρο κονιάκ
– Τρούφα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε καλά, ώστε να γίνει αφράτη σαν σαντιγύ.
- Προσθέτουμε τη μερέντα και το κονιάκ, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ, συνεχίζοντας το καλό ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει ζύμη. Σε περίπτωση που μας βγει ρευστή, ρίχνουμε λίγα τριμμένα μπισκότα επιπλέον.
- Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη, πλάθουμε σε μικρές μπουκίτσες και πασπαλίζουμε με την τρούφα.
- Αφού βάλουμε τα τρουφάκια μας στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες να παγώσουν, είναι πλέον έτοιμα προς κατανάλωση.
Πηγή: XmasLife.gr