Αν ψάχνεις ένα γλυκό που να είναι ανάλαφρο, βελούδινο και γεμάτο αρώματα, η μους βανίλιας είναι η τέλεια επιλογή. Είναι ιδανική για να κλείσει ένα γεύμα με φίνα γεύση, ενώ μπορείς να τη συνδυάσεις με φρέσκα φρούτα, σιρόπι σοκολάτας ή τραγανά μπισκότα. Και το καλύτερο; Φτιάχνεται εύκολα και χωρίς κόπο!

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή τους σπόρους από 1 λοβό βανίλιας
  • 2 φύλλα ζελατίνης ή 1 ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη ζελατίνης
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 2 ασπράδια αυγών

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τη ζελατίνη
    • Αν χρησιμοποιείς φύλλα ζελατίνης, μουλιάσέ τα σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Αν χρησιμοποιείς σκόνη, διαλύσέ τη σε 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό.
  2. Ζεσταίνουμε το γάλα
    • Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και μόλις είναι χλιαρό, προσθέτουμε τη στραγγισμένη ζελατίνη (ή τη διαλυμένη σκόνη) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
  3. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος
    • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια
    • Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
  5. Ενώνουμε τα υλικά
    • Προσθέτουμε το μείγμα ζελατίνης στην κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά.
    • Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις, ώστε να μη χάσει η μους τον αέρινό της χαρακτήρα.
  6. Ψύξη και σερβίρισμα
    • Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια ή μπολάκια και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
    • Γαρνίρουμε με φρούτα, τριμμένη σοκολάτα ή μπισκότα.

Έτοιμη να την απολαύσεις!

Διάβασε επίσης:

Πανακότα βανίλιας και γιαουρτιού με ζελέ ροδιού

Leave a Reply

Your email address will not be published.