Το σουφλέ σοκολάτας είναι ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα και απολαυστικά γλυκά που μπορεί κανείς να δοκιμάσει. Με την πλούσια γεύση της σοκολάτας και την απαλή, αφράτη υφή του, αυτό το γλυκό αποτελεί την απόλυτη επιβράβευση για τους λάτρεις της σοκολάτας. Η εξωτερική κρούστα που κρύβει ένα υγρό, σοκολατένιο κέντρο δημιουργεί μια μοναδική αντίθεση που εντυπωσιάζει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Ιδανικό για ειδικές περιστάσεις, το σουφλέ σοκολάτας είναι η τέλεια επιλογή για να κλείσει ένα γεύμα με τον πιο γλυκό τρόπο.
Υλικά:
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 100 γρ. βούτυρο
- 4 αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. αλεύρι
- Λίγο βούτυρο και ζάχαρη για τις φόρμες
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το λιωμένο μείγμα σοκολάτας στα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.
- Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη τις φόρμες για σουφλέ.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες και ψήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να δημιουργηθεί κρούστα εξωτερικά, αλλά να παραμείνουν υγρά στο κέντρο.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply