Αν αναζητάς ένα ιδιαίτερο και γευστικό πρωινό που θα σε ταξιδέψει σε τροπικές γεύσεις, τότε αυτό το Γαλλικό τόστ με μπριός, καρύδα και δροσερό κουλί μάνγκο είναι η τέλεια επιλογή. Εύκολο στην παρασκευή, αλλά τόσο εντυπωσιακό στο σερβίρισμα, σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σου!

Υλικά

Για το Γαλλικό τόστ

  • 4 αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 200ml γάλα καρύδας
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα καρύδας (προαιρετικά)
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • 4 φέτες μπριός (2–3 εκ.) από την προηγούμενη μέρα

Για το κουλί μάνγκο

  • 200 γρ. ώριμη σάρκα μάνγκο, κομμένη σε κομμάτια
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Προετοίμασε τον φούρνο: Προθέρμανε τον φούρνο στους 120°C (100°C με αέρα).
  2. Φτιάξε το κουλί μάνγκο: Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτύπα τα μέχρι να γίνουν λεία. Πρόσθεσε λίγο νερό ώστε να αποκτήσει παχύρρευστη υφή που μπορεί να ρέει. Άφησέ το στην άκρη.
  3. Ετοίμασε το μείγμα καρύδας: Σε ένα μπολ, χτύπα ελαφρά τα αυγά και πρόσθεσε το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα καρύδας (αν το χρησιμοποιείς). Χτύπα ξανά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  4. Τηγάνισε το μπριός: Ζέστανε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βούτηξε 2 φέτες μπριός στο μείγμα καρύδας για 1 λεπτό, γυρίζοντάς τες και πιέζοντας ελαφρά μέχρι να απορροφήσουν το υγρό χωρίς να μουσκέψουν υπερβολικά.
  5. Ψήσε το μπριός: Σήκωσε προσεκτικά το μπριός από το μείγμα, αφήνοντας το περιττό υγρό να στάξει πίσω στο μπολ, και τηγάνισέ το για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και η υφή του να επανέρχεται όταν το πιέζεις.
  6. Κράτησέ το ζεστό: Τοποθέτησε τις έτοιμες φέτες σε ένα ταψί και κράτησέ τες ζεστές στον φούρνο όσο ετοιμάζεις τις υπόλοιπες.
  7. Σέρβιρε: Στοίβαξε το Γαλλικό τόστ σε πιάτα και πρόσθεσε από πάνω το κουλί μάνγκο.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Tο “Quintessential Grilled Cheese” είναι το πιο ακριβό τοστ του κόσμου! Μάθε γιατί!

Leave a Reply

Your email address will not be published.