Αυτή η συνταγή συνδυάζει την φυσική γλυκύτητα των καρότων με τη μοναδική γεύση του σταρ ανανίς, δημιουργώντας ένα υπέροχο συνοδευτικό πιάτο που θα απογειώσει κάθε γεύμα.
Υλικά
- 9 μέτρια καρότα, καθαρισμένα, με τις άκρες κομμένες
- 250γρ. βούτυρο
- 150γρ. ζάχαρη
- 3 κ.γ. αλάτι
- 4 αστέρια ανανίς
Συμβουλές για τη συνταγή
- Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό σφουγγάρι για να λειάνετε τα καρότα και να αφαιρέσετε τυχόν σημάδια από τη φλούδα (προαιρετικά).
Μέθοδος
- Σε μία κατσαρόλα, συνδυάστε 400ml νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αστέρια ανανίς.
- Φέρτε το μείγμα σε βρασμό, στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να σιγοβράσει. Προσθέστε τα καρότα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 45 λεπτά) και η ποσότητα του υγρού να έχει μειωθεί κατά το ήμισυ.
- Σερβίρετε τα καρότα ως συνοδευτικό πιάτο, περιχύνοντάς τα με το μειωμένο υγρό από το μαγείρεμα.
Απολαύστε αυτό το πιάτο σαν την τέλεια προσθήκη σε γεύματα με κρέας ή ψάρι!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply