Οι αγκινάρες είναι ένα λαχανικό που συχνά παραβλέπεται, όμως η μοναδική γεύση τους μπορεί να απογειώσει τις σαλάτες σας. Ειδικά όταν τις συνδυάσετε με φρέσκα υλικά, η αγκινάρα γίνεται ο απόλυτος πρωταγωνιστής του τραπεζιού σας. Είτε ως συνοδευτικό, είτε ως ελαφρύ γεύμα, αυτή η σαλάτα θα σας εντυπωσιάσει με την απλότητα και την πλούσια γεύση της.
Υλικά:
- 6-8 καρδιές αγκινάρας (φρέσκες ή από βάζο, καλά στραγγισμένες)
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι φέτα σε κύβους
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Ετοιμάστε τις αγκινάρες: Αν χρησιμοποιείτε φρέσκες, καθαρίστε τις και βράστε τις για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρησιμοποιείτε από βάζο, απλά στραγγίστε τις καλά.
- Φτιάξτε το ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
- Συνδυάστε τα υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τις αγκινάρες, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τη φέτα. Περιχύστε με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε ελαφρά.
- Σερβίρετε: Αφήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για 10-15 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;