Οι αγκινάρες είναι ένα λαχανικό που συχνά παραβλέπεται, όμως η μοναδική γεύση τους μπορεί να απογειώσει τις σαλάτες σας. Ειδικά όταν τις συνδυάσετε με φρέσκα υλικά, η αγκινάρα γίνεται ο απόλυτος πρωταγωνιστής του τραπεζιού σας. Είτε ως συνοδευτικό, είτε ως ελαφρύ γεύμα, αυτή η σαλάτα θα σας εντυπωσιάσει με την απλότητα και την πλούσια γεύση της.

Υλικά:

  • 6-8 καρδιές αγκινάρας (φρέσκες ή από βάζο, καλά στραγγισμένες)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι φέτα σε κύβους
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Ετοιμάστε τις αγκινάρες: Αν χρησιμοποιείτε φρέσκες, καθαρίστε τις και βράστε τις για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρησιμοποιείτε από βάζο, απλά στραγγίστε τις καλά.
  2. Φτιάξτε το ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
  3. Συνδυάστε τα υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τις αγκινάρες, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τη φέτα. Περιχύστε με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε ελαφρά.
  4. Σερβίρετε: Αφήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για 10-15 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.

Καλή απόλαυση!