Αυτή η παραδοσιακή πίτα στο χέρι αποκτά μια μίνι ανανέωση ακριβώς την ώρα για το πάρτι, στο δρόμο ή το πικνίκ σας.

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 250g αλεύρι σκληρό
  • 60g λαρδί
  • 60g αλατισμένο βούτυρο
  • 80–90ml παγωμένο νερό
  • 1 αυγό, χτυπημένο με 2 κουταλιές της σούπας γάλα, να γλασάρουν

Για τη γέμιση

  • 125g μπριζόλα μοσχαρίσιας φούστας, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 100g πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 60γρ. πουρέ
  • 60g κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Συνδυάστε το αλεύρι, το λαρδί και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και τρίψτε απαλά μαζί με τις άκρες των δακτύλων σας μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψιλή τριμμένη φρυγανιά. Δουλέψτε σταδιακά σε αρκετό νερό για να ενωθεί το μείγμα για να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  2. Γυρίστε σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε σε μια λεία μπάλα. Ισιώνουμε σε δίσκο, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει.
  3. Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε με μπόλικο μαύρο πιπέρι.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C/160C Ανεμιστήρας/Αέριο 4 και στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
  5. Ανοίξτε τη ζύμη στο πάχος μιας λίρας και χρησιμοποιήστε ένα κουπάτ 10εκ. για να κόψετε 12 κύκλους ζύμης. Μοιράζουμε το μείγμα στους κύκλους, διπλώνουμε τη ζύμη στη μέση και στη συνέχεια τσακίζουμε τις άκρες για να σφραγιστούν. Αλείφουμε τις πίτες με το γλάσο, τις μεταφέρουμε στα στρωμένα ταψί και τις ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Καλή απόλαυση!

Leave a Reply

Your email address will not be published.