Έχουμε μπει πλέον επίσημα στο καλοκαίρι και οι συναντήσεις με φίλους επιβάλλουν να πιούμε ένα cocktail. Δεν υπάρχει τίποτα άλλωστε πιο χαλαρωτικό από ένα βράδυ με γέλια, αστεία και ένα ποτό που θα μας δροσίσει τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού. Μια από τις πιο συνηθισμένες βάσεις για cocktail είναι η τεκίλα και όχι τυχαία. Δοκίμασε να φτιάξεις με την παρέα σου το άκρως καλοκαιρινό cocktail με το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα και βάση την τεκίλα που έχει αγαπηθεί ανά την υφήλιο. Δεν είναι άλλο από την Paloma!
Υλικά
- Casamigos Blanco Tequila
- φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
- σιρόπι αγαύης
- γκρέιπφρουτ soda
- ψηλό ποτήρι (τύπου highball)
- πάγος
Για να φτιάξεις ένα εκπληκτικό cocktail χρειάζεσαι μια super-premium tequila, όπως η Casamigos. Η Casamigos επιλέγει προσεκτικά την 100% μπλε αγαύη Weber που καλλιεργείται στο πλούσιο κόκκινο αργιλώδες έδαφος και στο ψυχρό κλίμα των υψιπέδων του Jalisco στο Μεξικό, και μεγαλώνει για τουλάχιστον επτά χρόνια. Μετά τη συγκομιδή, οι καρδιές (piñas) της αγαύης ψήνονται σε παραδοσιακούς πλινθόκτιστους φούρνους για 72 ώρες, προτού υποβληθούν σε μια εξαιρετικά αργή διαδικασία ζύμωσης για άλλες 8 ώρες, σχεδόν το διπλάσιο χρόνο απ’ ό,τι συνηθίζεται. Στη συνέχεια, η Blanco «ξεκουράζεται» για 2 μήνες, η Reposado συνεχίζει για 7 μήνες ενώ η Anejo χρειάζεται να αναπαυτεί για 14 μήνες σε βαρέλια αμερικανικής δρυός.
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.