Αυτός ο κορμός σοκολάτας και βατόμουρου είναι πολύ κρεμώδης και νόστιμος, αλλά όχι πολύ βαρύς. Είναι ο τέλειος τρόπος για να ολοκληρώσετε ένα εορταστικό γλέντι.
Συστατικά
Για το παντεσπάνι
- βούτυρο, για άλειμμα
- 7 μεσαία αυγά ελευθέρας βοσκής χωρισμένα
- 140gr ζάχαρη άχνη
- 65gr σκόνη κακάο
Για τη γέμιση
- 200ml διπλή κρέμα
- 75 ml crème fraiche
- 100gr σμέουρα
- 40gr μαύρη σοκολάτα
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C/160C. Καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος μια φόρμα 22x32cm σε ελβετικό ρολό.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να πήξουν. Κοσκινίζουμε τη σκόνη κακάο και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Σε ένα καθαρό γυάλινο μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν. Τα διπλώνουμε στο μείγμα κακάο, μια κουταλιά κάθε φορά. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και απλώστε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κόψετε τις άκρες από το ταψί και μετά αφήστε το να κρυώσει.
- Γυρίστε το ελβετικό ρολό σε ένα φύλλο χαρτιού ψησίματος. Χτυπάμε με σύρμα τη διπλή κρέμα και στη συνέχεια διπλώνουμε μέσα την κρεμ φρές. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, απλώστε το πάνω από το σφουγγάρι. Πασπαλίζουμε πάνω τα σμέουρα. Τυλίγουμε σε ρολό από μια από τις κοντές πλευρές.
- Λιώστε τη μαύρη σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί. Περιχύστε τη σοκολάτα στο κέικ.
Καλές γιορτές!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;