Ο Ιούνιος πλησιάζει επίσημα στο τέλος του και όλοι εμείς ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για την καλοκαιρινή άδεια και τις φετινές αποδράσεις στην παραλία. Τα παγωτά αποτελούν μια κατηγορία στην οποία λίγο πολύ κανείς δε μπορεί να αντισταθεί, όμως αν το παρακάνεις θα δεις τις δυσάρεστες επιπτώσεις κατευθείαν στη σιλουέτα σου. Επειδή, λοιπόν, καλοκαίρι χωρίς παγωτά δε γίνεται, ψάξαμε να βρούμε εναλλακτικές! Δες, στη συνέχεια, απλές συνταγές παγωτού που μπορείς να φας χωρίς τύψεις.
Παγωτό Μπανάνα
Αυτή η συνταγή είναι αρκετά δημοφιλής και πως να μην είναι αφού χρειάζεσαι μόνο ένα συστατικό… τη μπανάνα! Πάρε ώριμες μπανάνες, ξεφλούδισέ τις, κόψε τις σε ροδέλες και βάλε τις στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν. Μετά από 5-6 ώρες, χτύπα τις στο μπλέντερ κι αν θες πρόσθεσε 1 κουταλιά φυστικοβούτυρο και λίγο μέλι! Το παγωτό σου είναι έτοιμο.
Παγωτό αβοκάντο με μέλι
Το αβοκάντο το χρησιμοποιούμε πλέον παντού, δε φανταζόμασταν όμως ότι θα λειτουργούσε τόσο καλά κι ως παγωτό. Θα χρειαστείς:
- 2 ½ κούπες γάλα καρύδας
- 1 κούπα λιωμένο αβοκάντο
- ½ κούπα μέλι
Χτύπα όλα τα υλικά στο μπλέντερ και βάλτα στην κατάψυξη για 1 ώρα. Βγάλε το μείγμα, χτύπα το άλλη μια φορά και πίσω στην κατάψυξη. Άφησέ του όλο το βράδυ να παγώσει και είναι έτοιμο.
Γρανίτα με raspberries και βασιλικό
Αν θες να φτιάξεις μια τέλεια γρανίτα σε 5 λεπτά, σου έχουμε την καλύτερη. Θα χρειαστείς:
- 3 κούπες κατεψυγμένες μπανάνες
- 1 κούπα κατεψυγμένα raspberries ή blackberries
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
Χτύπα απλώς τα υλικά στο μπλέντερ και βάλε το μείγμα στην κατάψυξη!
Διαβάστε επίσης:
Τηγανιτός μπακαλιάρος με σάλτσα βασιλικού, ντομάτας και λευκό κρασί
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.