Μια πανεύκολη στην παρασκευή συνταγή με τέλεια γεύση και άρωμα!
Υλικά
- 1 βάζο ντοματοπολτό
- 5 φλιτζάνια ζωμό κότας
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Μισό κρεμμύδι, σε μικρά κυβάκια
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1 ½ φλιτζάνι ρύζι arborio
- 6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- Βασιλικός σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
Συνδυάστε τον ντοματοπολτό και το ζωμό κότας σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και το αφήστε το να σιγοβράσει. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το αλάτι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, περίπου 5-7 λεπτά. Ανακατέψτε το ρύζι arborio μέχρι να καλυφθεί πλήρως.
Ρίξτε σταδιακά το ζωμό μέσα στο ρύζι και αφήστε κάθε κουτάλα ζωμού να απορροφηθεί πλήρως στο ρύζι, ανακατεύοντας περιστασιακά, πριν προσθέσετε περισσότερο ζωμό. Συνεχίστε προσθέτοντας ζωμό και ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Όλη αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει 30-40 λεπτά.
Σβήστε τη φωτιά και στη συνέχεια ανακατέψτε με την κρέμα γάλακτος και αφαιρέστε από τη φωτιά. Σερβίρετε ριζότο, γαρνίροντας με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και βασιλικό σε λεπτές φέτες.