Η LG Electronics (LG) παρουσίασε πρόσφατα τις νέες αντλίες θερμότητας Αέρος – Νερού Therma V™ R290 Monobloc 7 και 9 κιλοβάτ (kW). Μετά το επιτυχημένο λανσάρισμα των μοντέλων μεγάλης ισχύος (12, 14, 16 kW) στο προηγούμενο έτος, τα νέα μοντέλα Therma V διαθέτουν έναν προηγμένο συμπιεστή που προσφέρει μεγαλύτερη απόδοση και έναν κομψό σχεδιασμό που εναρμονίζεται άψογα με το περιβάλλον.

Η ζήτηση για αντλίες θερμότητας αυξάνεται συνεχώς μετά την υποχρεωτική εφαρμογή των προτύπων για κτίρια με εξαιρετική χαμηλή κατανάλωση ενέργειας (NZEB)[1] σε όλη την Ευρώπη, καθώς μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και βελτιώνουν τον ενεργειακό εφοδιασμό. Τα μοντέλα μεσαίας και μικρής χωρητικότητας είναι πιο κατάλληλα για καινούρια κτίρια, ενώ τα νέα μοντέλα 7 και 9 kW της LG αποτελούν την ιδανική επιλογή για την ευρωπαϊκή αγορά. Επιπλέον, η LG ιδρύει ένα εργαστήριο έρευνας και ανάπτυξης (R&D) Air Solution στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας με στόχο την ανάπτυξη λύσεων θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC) υψηλής απόδοσης, που προσαρμόζονται στα διάφορα τοπικά κλίματα της Ευρώπης.

Εξαιρετικά υψηλή απόδοση

Με στόχο να ανταποκριθεί στα αυστηρά πρότυπα και τους κανονισμούς της Ευρώπης για τα φθοριούχα αέρια[2]  και στην αντικατάσταση των παραδοσιακών λεβήτων με Αντλίες Θερμότητας Αέρος – Νερού, η LG υιοθέτησε το ψυκτικό μέσο R290 για την αντλία Therma V R290 Monobloc. Το ψυκτικό αυτό μέσο διαθέτει πολύ χαμηλότερο δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη (GWP) σε σχέση με τα ψυκτικά μέσα που χρησιμοποιούνται συνήθως σε λύσεις θέρμανσης. Με ενεργειακή αξιολόγηση A+++[3] η προηγμένη λύση μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως και 79% σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς λέβητες, καθώς αντλεί την ενέργειά της από τη θερμότητα του αέρα[4]. Οι πελάτες που επιλέγουν την αντλία θερμότητας Therma V μπορούν να αναμένουν ότι θα αυξήσουν σημαντικά την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους[5].

Η νέα αντλία θερμότητας Therma V αξιοποιεί τον προηγμένο συμπιεστή της LG προσφέροντας ενεργειακή και υψηλή απόδοση σε πιο ψυχρά κλίματα. Επίσης, προσφέρει σταθερή λειτουργία και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, ενώ παρέχει ζεστό νερό έως και 75 βαθμούς Κελσίου, ακόμη με εξωτερική θερμοκρασία μείον 15 βαθμούς Κελσίου.

Χάρη στον ολοκαίνουργιο συμπιεστή, και τα δύο μοντέλα διαθέτουν αθόρυβη λειτουργία, καθώς το μοντέλο των 7kW παράγει ήχο 49 dB(A) ενώ το μοντέλο των 9kW[6][7] παράγει ήχο 50 dB(A). Η καινοτομία Shaft Through της LG ενισχύει τη σταθερότητα και μειώνει τις τριβές, ελαχιστοποιώντας έτσι το θόρυβο και τους κραδασμούς, ιδιαίτερα κατά τη λειτουργία με χαμηλό φορτίο. Επιπλέον, οι αναβαθμισμένες βιομιμητικές καινοτομίες συμβάλλουν στην αθόρυβη λειτουργία του ανεμιστήρα.

Κομψή σχεδίαση

H Therma V R290 Monobloc διαθέτει ένα κομψό σχέδιο που εναρμονίζεται άψογα με ποικίλες εξωτερικές όψεις κτιρίων. Η νέα λύση Αντλίας Θερμότητας Αέρος – Νερού της LG ενσωματώνει μια εκλεπτυσμένη μαύρη απόχρωση, ενώ η γρίλια της μονάδας διαθέτει ένα χαρακτηριστικό κυματοειδές μοτίβο και ένα διακριτικό σκούρο γκρι φινίρισμα. Η κομψή της σχεδίαση επιτρέπει την τοποθέτησή της κάτω από τα περισσότερα παράθυρα χωρίς να εμποδίζει τη θέα. Έτσι, αποτελεί μία πρακτική λύση που ταιριάζει με την αισθητική του κάθε κτιρίου.

 

Έξυπνη και απλή εγκατάσταση

Η εγκατάσταση των νέων Αντλιών Θερμότητας Αέρος – Νερού της LG είναι αρκετά απλή, καθώς συνδέονται εύκολα σε πλήθος εφαρμογών και περιβάλλοντα εγκατάστασης. Ο σχεδιασμός τους εγγυάται μια πιο αποτελεσματική εγκατάσταση χωρίς προβλήματα, ενώ το σύστημα cloud Building Energy Control (BECON) της εταιρείας επιτρέπει στον εγκαταστάτη ή τον τεχνικό συντήρησης να ενημερώνει το λογισμικό εξ αποστάσεως, εξοικονομώντας χρόνο και κόστος εργασιών[8]. Επιπλέον, τα νέα μοντέλα προσφέρουν εύκολο και άνετο έλεγχο και παρακολούθηση της ενέργειας μέσω του ThinQ™ της LG, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη οικιακή ενεργειακή πλατφόρμα με σύστημα αποθήκευσης ενέργειας (ESS).

«Η νέα Therma V R290 Monobloc της LG προσφέρει στους Ευρωπαίους μια ευρύτερη γκάμα επιλογών ως προς τη χωρητικότητα, παρέχοντας παράλληλα βέλτιστη απόδοση και άνεση για τον χρήστη», δήλωσε ο Lyu Jae-cheol, πρόεδρος της LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. «Η LG θα συνεχίσει να αξιοποιεί τη ανταγωνιστικότητά της στις ενεργειακές τεχνολογίες υψηλής απόδοσης και στις λύσεις βασικών εξαρτημάτων για να προσφέρει μια σειρά προϊόντων προσαρμοσμένη στις ανάγκες των πελατών».

[1] Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όλα τα νέα κτίρια στην ΕΕ πρέπει να είναι «κτίρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας» από το 2020. (https://energy.ec.europa.eu/topics/energyefficiency/energyefficientbuildings/nearlyzeroenergyandzeroemissionbuildings_en).
[2] Το ψυκτικό μέσο R290 ανταποκρίνεται στους αναθεωρημένους κανονισμούς Fgas, οι οποίοι απαγορεύουν τη χρήση ψυκτικών μέσων HFC με GWP 150 ή περισσότερο από το 2027.
[3] Βαθμός εποχιακής απόδοσης θέρμανσης χώρου A+++ στους 35 βαθμούς Κελσίου LWT και A+++ στους 55 βαθμούς Κελσίου LWT, σύμφωνα με το πρότυπο EN 14825 του κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ).
[4] Αυτό το αποτέλεσμα προσομοίωσης βασίζεται σε συνθήκες υπό μέσο κλίμα και χαμηλή θερμοκρασία (35) και ενδέχεται να διαφέρει από τις πραγματικές τιμές, καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί διάφορες παραδοχές.  Τα ποσοστά εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έχουν υπολογιστεί μόνο για τη θέρμανση χώρου του LG THERMA V R290 Monobloc 9kW. Ο συγκρινόμενος λέβητας είναι γενικός λέβητας συμπύκνωσης άσχετος με συγκεκριμένη μάρκα και η ετήσια κατανάλωση ενέργειας θεωρείται ότι καλύπτει την ίδια ετήσια ζήτηση θέρμανσης με την LG THERMA V R290 Monobloc 9 kW. Οι ετήσιες εκπομπές CO2 προσομοιώνονται με βάση την ετήσια κατανάλωση ενέργειας και την ένταση άνθρακα του τομέα της ενέργειας στην ΕΕ το 2023 και 56,1 tCO2/TJ θεωρούνται για τον υπολογισμό των εκπομπών CO2 του λέβητα αερίου.
[5] Το νέο Therma V Monobloc διαθέτει Εποχιακό Συντελεστή Απόδοσης (SCOP) έως 5,2. με βάση τις συνθήκες κάτω από το μέσο κλίμα και τη χαμηλή θερμοκρασία (35). Ο SCOP βασίζεται στο πρότυπο EN14825 και η πραγματική απόδοση μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις συγκεκριμένες συνθήκες εγκατάστασης και λειτουργίας.
[6] Ένα επίπεδο θορύβου 49-50 dB(A) θεωρείται γενικά αθόρυβο. Ένας ψίθυρος είναι περίπου 25 dB(A), μια κανονική συνομιλία είναι περίπου 60 dB(A) και ένα οικιακό ψυγείο λειτουργεί συνήθως σε περίπου 50 dB(A). (https://noiseawareness.org/infocenter/commonnoiselevels/).
[7] Τα πραγματικά επίπεδα θορύβου ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το περιβάλλον χρήσης.
[8] Τα προϊόντα που αποτελούν την οικιακή ενεργειακή πλατφόρμα, όπως το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας, οι ηλιακοί συλλέκτες και τα σύννεφα ελέγχου ενέργειας κτιρίου (BECON), πωλούνται χωριστά. Η διαθεσιμότητα των προϊόντων ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με την περιοχή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.