Το καμπινγκ είναι μια υπέροχη ευκαιρία να απολαύσουμε τη φύση και να χαλαρώσουμε μακριά από την καθημερινότητα. Τι καλύτερο από το να συνδυάσουμε αυτή την εμπειρία με ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα; Τα σουβλάκια λαχανικών στη σχάρα είναι μια εύκολη και γρήγορη επιλογή, ιδανική για να τη μοιραστείτε με την οικογένεια και τους φίλους σας γύρω από τη φωτιά. Ακολουθήστε αυτή τη συνταγή για ένα αξέχαστο γεύμα στο ύπαιθρο.

Υλικά

  • 2 πιπεριές (κόκκινες και κίτρινες), κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κολοκύθι, κομμένο σε φέτες
  • 1 μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια
  • 10 ντοματίνια
  • 1 καλαμπόκι, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ρίγανη και θυμάρι
  • Ξυλάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία των Λαχανικών: Πλύνετε καλά όλα τα λαχανικά. Κόψτε τις πιπεριές, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα, και το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια κατάλληλα για σουβλάκια. Κόψτε το καλαμπόκι σε ροδέλες.
  2. Μαρινάρισμα: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο με το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το θυμάρι. Προσθέστε τα λαχανικά και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν από τη μαρινάδα.
  3. Συναρμολόγηση των Σουβλακίων: Περάστε τα λαχανικά στα ξυλάκια, εναλλάσσοντας τα χρώματα για μια όμορφη παρουσίαση.
  4. Ψήσιμο στη Σχάρα: Ανάψτε τη φωτιά και αφήστε την να σχηματίσει καλά κάρβουνα. Τοποθετήστε τα σουβλάκια στη σχάρα και ψήστε τα για περίπου 10-15 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
  5. Σερβίρισμα: Μόλις τα λαχανικά είναι τρυφερά και έχουν πάρει ένα ωραίο χρώμα, τα βγάζετε από τη σχάρα και τα σερβίρετε ζεστά.

Απολαύστε τα σουβλάκια λαχανικών σας παρέα με φρέσκο ψωμί και ίσως λίγο τζατζίκι για ένα πλήρες γεύμα στη φύση!

Διάβασε επίσης:

Σκουμπρί ψητό σε σουβλάκια