Η Όλγα Δαμάνη σε νορβηγική ταινία τρόμου με τον μοναδικό εκφραστικό της τρόπο.

Στις αρχές Ιουνίου, η νορβηγική ταινία τρόμου-μυστηρίου «Handling the Undead» έκανε την πρεμιέρα της στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Το φιλμ της Thea Hvistendahl, που έχει ήδη αποσπάσει δύο βραβεία, περιλαμβάνει στο καστ του την Ελληνίδα ηθοποιό Όλγα Δαμάνη.

Η ιστορία της ταινίας

Η ιστορία της ταινίας, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Σουηδού συγγραφέα John Ajvide Lindqvist, διαδραματίζεται στο Όσλο, όπου οι άνθρωποι θρηνούν τους αγαπημένους τους που έχουν πεθάνει. Ξαφνικά, οι νεκροί επιστρέφουν στη ζωή, προκαλώντας αναστάτωση. Ποιοι είναι αυτοί που έχουν ξυπνήσει και ποιοι είναι οι σκοποί τους; Η Όλγα Δαμάνη, καταξιωμένη ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ενσαρκώνει την Elisabet, η οποία επιστρέφει λίγες μέρες μετά τον θάνατό της στο σπίτι που ζούσε με τη σύντροφό της. Οι νεκροί δεν μιλούν, αλλά η εκφραστικότητα της Δαμάνη μεταφέρει τον απαραίτητο τόνο στην ιστορία, προσφέροντας μια αξιομνημόνευτη ερμηνεία. Το «Handling the Undead» έχει συγκεντρώσει βαθμολογία 75% στο Rotten Tomatoes από 69 κριτικούς. Πολλοί θεατές σχολιάζουν σε κινηματογραφικές πλατφόρμες ότι η ταινία θυμίζει περισσότερο δράμα παρά τρόμου.

Η ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance τον Ιανουάριο, όπου ο Peter Raeburn κέρδισε το βραβείο πρωτότυπης μουσικής και η σκηνοθέτρια Thea Hvistendahl ήταν υποψήφια για το βραβείο κριτικής επιτροπής στην κατηγορία World Cinema – Dramatic. Η Hvistendahl κέρδισε επίσης το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ριβιέρα για το «Handling the Undead».

Διάβασε επίσης:

Netflix: 3 ντοκιμαντέρ για μια χαλαρή ημέρα του Αγίου Πνεύματος!