Εύκολα ψητά παστινάκια Nigella με ένα γενναιόδωρο σιρόπι σφενδάμου. Το πιο απλό αλλά νόστιμο δείπνο!
Συστατικά
- 1 κιλό παστινάκι
- 125ml φυτικό λάδι
- 80ml σιρόπι σφενδάμου
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C/180C στον αέρα.
- Καθαρίζουμε το παστινάκι και το κόβουμε σταυρωτά στη μέση και μετά κόβουμε στη μέση ή στα τέταρτα κάθε κομμάτι κατά μήκος. Τοποθετούμε το παστινάκι σε ένα ταψί.
- Περιχύνουμε τα παστινάκια με το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά ώστε το λάδι να καλύψει όλα τα κομμάτια. Ρίξτε το σιρόπι σφενδάμου πάνω από τα παστινάκια και ψήστε για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Για το σερβίρισμα τοποθετήστε το σε καθαρό πιάτο σερβιρίσματος.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Πιο υγιεινά flapjacks για ένα σνακ στο σχολείο ή στη δουλειά!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;