Αυτός είναι ο τέλειος συνδυασμός πατάτας και λαχανικών όλα μαγειρεμένα σε ένα πιάτο για ένα πλούσιο δείπνο ή κυριακάτικο μεσημεριανό γεύμα. Είναι τόσο νόστιμο που θα μπορούσα να το φάω σαν βραδινό μόνο του!
Συστατικά
- 50gr βούτυρο, συν επιπλέον για άλειμμα
- 3 μεγάλοι βολβοί μάραθο
- 3 κρεμμύδια
- 600gr μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 50gr τυρί παρμεζάνα, τριμμένη (ή ισοδύναμο για χορτοφάγους)
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C. Βουτυρώνουμε το πιάτο σερβιρίσματος.
- Κόψτε τις κορυφές από το μάραθο και κόψτε κάθε βολβό στη μέση μέσα από τη ρίζα, στη συνέχεια κόψτε κάθε μισό κατά μήκος σε τρεις φέτες. Κόβουμε και τα κρεμμύδια σε έξι φέτες με παρόμοιο τρόπο.
- Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες ίδιου μεγέθους με τις φέτες μάραθου.
- Βράζετε το μάραθο και τα κρεμμύδια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για περίπου πέντε λεπτά, στη συνέχεια προσθέτετε τις πατάτες και βράζετε για άλλα πέντε λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το μάραθο. Στραγγίζουμε καλά.
- Βάλτε τα 50gr βούτυρο και το σκόρδο στο ίδιο μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν. Επιστρέψτε τις πατάτες και το μάραθο στο βούτυρο, ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν και στη συνέχεια ρίξτε το στο πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήστε για 30-40 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;