Η ζωή είναι πραγματικά ωραία όταν η μάνα γη απλά σου δίνει κάτι πολύ ιδιαίτερο χωρίς κόπο. Στα μέσα του καλοκαιριού έως τις αρχές του φθινοπώρου, η γη μας δίνει απλόχερα τα φραγκόσυκα! Εκτός από έναν πολύ ωραίο φυσικό φράχτη μπορούν να γίνουν μια πεντανόστιμη μαρμελάδα!

Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια χυμό φραγκόσυκου
  • 5 κούπες ζάχαρη
  • 2 κουτιά ζελατίνη για να πήξει
  • 1 φλιτζάνι (περίπου) νερό

Εκτέλεση

  1. Πλύνετε τα φραγκόσυκα και αφαιρέστε τα αγκάθια (Να φοράτε χοντρά γάντια!)
  2. Κόψτε και τις δύο άκρες του φραγκόσυκου και πετάξτε. (Χρησιμοποιήστε γάντια ανεξάρτητα από τη μέθοδο που χρησιμοποιήσατε για να αφαιρέσετε τις γλοχίδες και τα αγκάθια από τα φρούτα). Κόψτε τα φρούτα στη μέση κατά μήκος και βάλτε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με περίπου 1 φλιτζάνι νερό. Μαγειρέψτε σε χαμηλή μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα φραγκόσυκα να μαλακώσουν και ο χυμός να τα έχει καλύψει σχεδόν ή εντελώς. Πολτοποιήστε τα φρούτα.
  3. Ρίξτε τα φρούτα και το χυμό σε ένα σουρωτήρι που τοποθετείτε πάνω από ένα μεγάλο μπολ ή κατσαρόλα και αφήστε το να στραγγίξει.
  4. Ρίξτε τέσσερα φλιτζάνια χυμό σε μια κατσαρόλα 6 λίτρων. Ανακατέψτε δύο κουτιά πηκτίνης του εμπορίου, φροντίζοντας να μην υπάρχουν σβώλοι. Αφήνουμε να πάρει βράση ανακατεύοντας.
  5. Προσθέτουμε 5 φλιτζάνια ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σβώλοι ζάχαρης.
  6. Φέρτε το μείγμα σε δυνατή βράση που δεν μπορεί να ανακατευτεί. Ανακατεύουμε συνεχώς. Μετά από ένα λεπτό δοκιμάστε το μείγμα. Αν είναι ακόμα ρευστό, συνεχίστε να μαγειρεύετε και συνεχίστε να δοκιμάζετε.
  7. Ρίξτε τη μαρμελάδα αμέσως στα ζεστά βάζα. Η χρήση χωνιού θα διευκολύνει πολύ το γέμισμα των βάζων.

Καλή επιτυχία!