Τα κεφτεδάκια αποτελούν ένα εύκολο πιάτο αλλά απίστευτα νόστιμο που σίγουρα έχεις αρκετές φορές την παρόρμηση να φας. Γιατί, λοιπόν, να μην επιχειρήσεις να τα φτιάξεις σπίτι σου με υπέροχη λευκή σάλτσα, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα;
Τι θα χρειαστείς
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 500 γρ. κιμά χοιρινό
- ½ φλ. φρυγανιά ή ξερό ψωμί τριμμένο
- 2 αυγά
- Πιπέρι
- Αλάτι
- Μοσχοκάρυδο
Για τη σάλτσα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 2 φλ. ζωμό βοδινού
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα πλάθουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Το αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξει και στη συνέχεια πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Τα τηγανίζουμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν και ξεκινάμε τη σάλτσα.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και διαλύουμε σε αυτό το αλεύρι. Προσθέτουμε το ζωμό, την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, τη σόγια και λίγο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα στα κεφτεδάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Διαβάστε επίσης:
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.