Το τιραμισού αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα γλυκά παγκοσμίως και όχι άδικα. Οι Ιταλοί, σε αυτή την περίπτωση, ξεπέρασαν τον εαυτό τους και μας έδωσαν ένα επιδόρπιο πραγματικά μοναδικό. Δοκίμασέ το όμως σήμερα σε μια διαφορετική εκδοχή, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.
Υλικά
- 24 μπισκότα για τιραμισού
- 200ml χυμός πορτοκάλι
- 2 κ.σ. λικέρ Grand Marnier
- 2 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
- 25 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. μασκαρπόνε
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 75 γρ. σοκολάτα τριμμένη με πορτοκάλι ή κακάο
Εκτέλεση
Στρώστε τα μπισκότα στη βάση ενός σκεύους. Περιχύστε με το χυμό πορτοκαλιού τα μπισκότα και το Grand Marnier. Αφήστε τα στην άκρη να μουλιάσουν.
Βάλτε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Ανακατέψτε τα καλά, μέχρι να γίνουν κρεμώδη. Χτυπήστε τα ασπράδια στο μίξερ, μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέστε το μασκαρπόνε και το ξύσμα. Βάλτε το μείγμα πάνω στα μπισκότα και ισιώστε το με μια σπάτουλα. Σκεπάστε το σκεύος και αφήστε το να παγώσει στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Σερβίρετε με τριμμένη σοκολάτα ή κακάο
Διαβάστε επίσης:
Χοιρινές μπριζόλες….αλλιώς! | Thats Life. Life as it is!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.