Μπορεί η γαλοπούλα να είναι η “βασίλισσα” των Χριστουγέννων, όμως το χοιρινό βρίσκει πάντα θέση την Πρωτοχρονιά στο οικογενειακό τραπέζι. Γι’ αυτό κι εσύ μη σκέφτεσαι άλλο “τι να μαγειρέψεις” και φτιάξε αυτή την εύκολη αλλά πεντανόστιμη συνταγή που ταιριάζει άψογα με την περίσταση!
Τι θα χρειαστείς
1 κιλό χοιρινό
ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
8 δαμάσκηνα αποξηραμένα
8 βερίκοκα αποξηραμένα
3 κ.σ μέλι
λίγο κονιάκ
1½ φλ. μαυροδάφνη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε πρώτα το κρασί σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε, αφού την αποσύρουμε από το μάτι, τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα. Τα αφήνουμε στην άκρη για 5-10 λεπτά. Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια και το ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Προσθέτουμε τη δάφνη και σβήνουμε με το κονιάκ. Περιμένουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ και βάζουμε τα φρούτα μας με τη μαυροδάφνη και το μέλι. Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει. Ρίχνουμε όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμούμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Διάβασε επίσης: Βασιλόπιτα 2022: Η πιο εύκολη συνταγή για εγγυημένα αποτελέσματα | Thats Life. Life as it is!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.