Αυτό είναι μαγεία. Όταν μέσα σε ένα λεπτό μπορούμε να έχουμε ένα ζουμερό gingerbread cake. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουμε φούρνο μικροκυμάτων. Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξουμε:
Μπορούμε να κάνουμε το gingerbread cake στον κανονικό φούρνο;
Ναι, φυσικά. Προετοιμάζουμε την συνταγή με τον ίδιον τρόπο και ψήνουμε το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο (180°) για 10-12 λεπτά.
Τι θα χρειαστείτε για το gingerbread cake;
- 1 κτσ αλεύρι αμυγδάλου
- 1 1/2 κτσ αλεύρι καρύδας
- 1 κτσ ζάχαρη άχνη
- 1/2 κτσ μολάσα
- 1/2 κτγ μπέικιν πάουντερ
- 1 κτγ τζίντζερ σε σκόνη
- 1/4 κτγ γαρύφαλλο
- 1/4 κτγ κανέλα
- 1 μεγάλο αυγό
- 3 κτσ γάλα της επιλογής μας
- προαιρετικά άλλη μια κτσ ζάχαρη άχνη – την οποία θα κάνουμε γλάσο με λίγο νερό για να γαρνίρουμε το κέικ
Εκτέλεση Συνταγής
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Εάν η ζύμη βγει πολύ παχύρρευστη, προσθέτουμε λίγο ακόμη γάλα.
- Βουτυρώνουμε μία κούπα – η οποία είμαστε σίγουροι ότι μπαίνει στον φούρνο μικροκυμάτων και ψήνουμε για 1 λεπτό. Εάν δούμε ότι δεν έχει γίνει εντελώς το κέικ, το ξανά βάζουμε για άλλα 20 δευτερόλεπτα. Αφαιρούμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και αφήνουμε για ένα λεπτό να κρυώσει.
- Όσο κρυώνει το κέικ, μπορούμε να φτιάξουμε το γλάσο ανακατεύοντας 1 κτσ ζάχαρη άχνη με λίγο νερό. Ρίξτε πάνω από το gingerbread cake.
- Τόσο γρήγορο, τόσο νόστιμο. Καλή απόλαυση.
Δείτε ακόμη: