Αυτή η ιταλική συνταγή έρχεται να ανατρέξει τα δεδομένα. Ριζότο με φράουλες μπορεί να μην έχετε ξανά δοκιμάσει αλλά μία δοκιμή φτάνει να σας πείσει να το μαγειρεύετε συχνά από εδώ και πέρα. Οι φράουλες θα δώσουν μία γλυκόξινη γεύση η οποία ταιριάζει πολύ στην αμυλώδη γεύση του μακρύκοκκου ρυζιού.
Θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με αυτό το πιάτο. Πάμε να δούμε πως θα το ετοιμάσετε:
Τι θα χρειαστείτε για το ριζότο με φράουλες;
- 300 γρ. ρύζι Arborio
- 400 γρ. ψιλοκομμένες φράουλες
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/4 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- ζωμός λαχανικών
- 50 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος
- κρέμα βαλσάμικου
Εκτέλεση Συνταγής
- Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ύστερα προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Όταν το κρεμμύδι αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα, τότε προσθέστε το ρύζι. Τσιγαρίστε για 3 λεπτά και προσθέστε το κρασί.
- Μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και τότε προσθέστε τον ζωμό λαχανικών.
- Όταν εξατμιστούν τα πολλά υγρά, τότε ρίξτε και τις ψιλοκομμένες φράουλες. Αφήστε λίγη φράουλα για το γαρνίρισμα. Δεν θέλουμε το ρύζι να στεγνώσει.
- Ρίξτε ακόμη ένα φλιτζάνι νερό. Όταν αρχίζει να εξατμίζεται και αυτό, ρίξτε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.
- Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε το ριζότο με τις φράουλες ζεστό. Σερβίρετε με λίγη κρέμα βαλσάμικου και λίγη ψιλοκομμένη φράουλα. Μπορείτε επίσης να ρίξετε λίγο τριμμένο τυρί από πάνω, εάν προτιμάτε.
Δείτε ακόμη: Ρυζόγαλο με καστανό ρύζι, σοκολάτα και φράουλες – Έκπληξη γεύσεων!