Τις ζεστές μέρες πρέπει να τρεφόμαστε με μικρά και δροσερά γεύματα, πολλά λαχανικά και φρούτα. Έτσι, εάν αυτές τις μέρες αναρωτιέστε τι βραδινό να μαγειρέψετε, έχουμε την τέλεια συνταγή. Είναι γρήγορη, είναι εύκολη, είναι νόστιμη και περιέχει μόνο λαχανικά. Είναι ιδανική και για αρχάριους και θα γίνει μία από τις νέες αγαπημένες σας.
Θα μαγειρέψουμε κολοκυθάκι πράσινο με καλαμπόκι και παρμεζάνα στο τηγάνι μαζί με σκόρδο και μυρωδικά. Έτοιμο σε μερικά μόλις λεπτά! Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξουμε:
Τι θα χρειαστείτε για το κολοκύθι με καλαμπόκι;
- 2 κτσ ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 4 κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι, στραγγισμένο
- 1/4 κτγ αποξηραμένος βασιλικός
- 1/4 κτγ αποξηραμένη ρίγανη
- 1/4 κτγ αποξηραμένο θυμάρι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- χυμός από μισό λεμόνι
- (προαιρετικά) τριμμένη παρμεζάνα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση Συνταγής
- Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε σκόρδο στο τηγάνι και τσιγαρίστε το για 1 λεπτό.
- Προσθέστε το κολοκυθάκι, το καλαμπόκι, τον βασιλικό, την ρίγανη και το θυμάρι. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας μία στο τόσο, μέχρι να μαλακώσει το κολοκυθάκι. Θα πάρει γύρω στα 3-4 λεπτά.
- Αλατοπιπερώστε.
- Ρίξτε και τον χυμό λεμονιού.
- Σερβίρετε αμέσως και ρίξτε παρμεζάνα αν θέλετε για να λιώσει ωραία.
- Έτοιμο το κολοκύθι με καλαμπόκι, το τέλειο βραδινό σας! Καλή όρεξη!