Το ξέρετε ότι από τα δημητριακά με γάλα που τρώμε εδώ και χρόνια το πρωί, λαμβάνουμε μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και λίγα από τα θρεπτικά συστατικά που απαιτεί ο οργανισμός μας; Γι’ αυτό, ίσως θα ήταν καλό να δοκιμάσουμε να τρώμε κάτι διαφορετικό μερικές ημέρες της εβδομάδας, ώστε να ενισχύσουμε την ημερήσια πρόσληψη όσων αποζητά το σώμα μας.
Έτσι, σήμερα θα φτιάξουμε ένα πρωινό που περιέχει πολλά από τα ωφέλιμα συστατικά που χρειαζόμαστε για να ξεκινήσει καλά η μέρα μας. Kale, ή ελληνιστί λαχανίδα, που αποτελεί και superfood με φέτα και αυγό.
Τι θα χρειαστείτε για το πρωινό με Kale (λαχανίδα) με φέτα και αυγό;
- 1 κτσ ελαιόλαδο
- 1/2 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 4 φλ. λαχανίδα
- 1/2 φλ. κόκκινη σάλτσα (προαιρετικά)
- 1/4 φλ. τριμμένη φέτα
- 2 αυγά
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
- Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, σε μέτρια ένταση της φωτιάς. 3-4 λεπτά είναι αρκετά.
- Προσθέστε την λαχανίδα και μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να χάνει τα υγρά του.
- Λαδώστε ελαφρώς ένα πυρίμαχο μπολ.
- Ρίξτε το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπολ. Ρίξτε λίγη από την κόκκινη σάλτσα αν χρησιμοποιείτε, λίγη φέτα, σπάστε ένα αυγό και ρίξτε την υπόλοιπη φέτα. Αλατοπιπερώστε.
- Ψήστε στον φούρνο για 12-15 λεπτά αναλόγως πόσο σφιχτά ή μελάτα θέλετε τα αυγά.
- Σερβίρετε με ζεστό ή φρυγανισμένο ψωμάκι.
- Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την μέρα σας. Καλή όρεξη!