Δεν ξέρω για εσένα, εγώ πάντως λατρεύω τα μακαρόν. Ωστόσο, δεν είχα σκεφτεί ποτέ να φτιάξω τα δικά μου οπότε παντα αγόραζα από το ζαχαροπλαστείο αλλά αφού έχουμε αρκετό χρόνο τώρα, γιατί να μη δοκιμάσουμε να τα φτιάξουμε μόνες μας; Κορίτσια είναι ότι πιο νόστιμο, αλήθεια λέω!
Υλικά
Για τα μακαρόν
100 γρ. ασπράδια αυγού
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
100 γρ. ζάχαρη άχνη
Λίγο αλάτι
Χρώμα ζαχαροπλαστικής προαιρετικό
Για τη γέμιση
6 κουταλιές αλάτι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Ζεσταίνουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα μέχρι να αρχίσει να βγάζει ατμούς. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια και 3 κουταλιες της σούπας ζάχαρη. Τοποθετούμε το μπολ του μίξερ πάνω από το νερό που βράζει (όπως κάνουμε και στο μπεν μαρί) και ανακατεύουμε. Χτυπάμε συνεχώς τα ασπράδια μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και τα ασπράδια να γίνουν λευκά για περίπου 1 λεπτό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και τοποθετούμε το μπολ πίσω στο μίξερ. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και αν θέλουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Συνεχίζουμε να χτυπάμε για 4 λεπτά μέχρι να μοιάζει με μαρέγκα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι αμυγδάλου, τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι (2 φορές) και στη συνέχεια τοποθετούμε στο μείγμα της μαρέγκας χτυπώντας αρκετά καλά. Ανακατεύουμε αρκετά καλά μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής δημιουργούμε τα μακαρόν στο ταψί αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους για να μη κολλήσουν. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι ως γαρνιτούρα. Αφήνουμε να στεγνώσουν για 30 λεπτά και στη συνέχεια ψήνουμε για 15 λεπτά. Μόλις αρχίσουν να κρυώνουν είναι η ώρα να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Συνδυάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ μέχρι να το μείγμα να είναι ομοιογενές για 2 περίπου λεπτά. Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και “συναρμολογούμε” τα μακαρόν.