Αυτά τα λιγκουίνι με σπανάκι και λιαστή ντομάτα σε κρεμώδη τυρένια σάλτσα, χρειάζονται μόνο 30 λεπτά για να τα φτιάξετε και είναι πεντανοστιμα. Η ιδανική συνταγη για οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας και για να εντυπωσιάσετε κάθε καλεσμένο. Οι γεύσεις που μπλέκονται σε αυτό το πιάτο θα τους τρελάνουν όλους. Ακόμη, αυτή η συνταγή είναι ιδανική και για αρχάριους. Ας δούμε πως θα την φτιάξουμε:

Τι θα χρειαστείτε για τα λιγκουίνι με σάλτσα σπανάκι και λιαστή ντομάτα; 

  • 1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι 
  • 1/3 φλ. κομμένες λιαστές ντομάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1/4 κτγ πάπρικα
  • 1/4 κτγ αλάτι
  • 150 γρ. σπανάκι 
  • 5 φύλλα φρέσκου βασιλικού, κομμένα

Εκτέλεση Συνταγής 

  • Μαγειρέψτε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σουρώστε τα.
  • Ζεστάνετε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίξτε τις λιαστές ντομάτες και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τσιγαρίστε για 1 λεπτό.

  • Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την πάπρικα και το αλάτι. Φέρτε σε βράση.

  • Προσθέστε την μισή ποσότητα της τριμμένης παρμεζάνας. Ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα ή περισσότερο μέχρι να λιώσει εντελώς το τυρί.
  • Τώρα, ρίξτε το σπανάκι. Συνεχίστε να ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό.

  • Προσθέστε τα μαγειρεμένα λιγκουίνι. Ανακατέψτε καλά.

λιγκουίνι

  • Δοκιμάστε τα λιγκουίνι για να δείτε εάν χρειάζονται και άλλο αλάτι.
  • Σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό. Τα λιγκουίνι με σάλτσα σπανάκι και λιαστή ντομάτα είναι έτοιμα. Καλή απόλαυση, θα τα λατρέψετε!

λιγκουίνι

Δείτε ακόμη: Ιταλική συνταγή για παναρισμένο κοτόπουλο με λιωμένη παρμεζάνα και κουρκούτι