Δεν γίνεται να λείπει από τον «τσελεμεντέ» του ThatsLife η συνταγή για ένα από τα αγαπημένα μας σνακ, για μάφιν γλυκοπατάτας με κολοκυθόσπορο. Θυμηθήκαμε να γράψουμε για αυτήν την συνταγή βλέποντας GNTM 3, όπου οι παίκτες δοκίμασαν τα σνακ με την πολλή πρωτεΐνη. Έτσι, παρακάτω θα μάθετε αναλυτικά πως θα την φτιάξετε και εσείς.
Τι θα χρειαστείτε για τα μάφιν γλυκοπατάτας με κολοκυθόσπορο;
- 40 γρ. τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά
- 6 μεγάλα αυγά
- 600 γρ. γλυκοπατάτες, μαγειρεμένες
- 4 χλωρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι για το γαρνίρισμα
- 1 κτγ αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ¼ κτγ μπέικιν πάουντερ
- 4 κτσ κολοκυθόσποροι
Εκτέλεση Συνταγής
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε μία φόρμα για μάφιν, βάλτε ατομικές λαδόκολλες σε κάθε θέση.
- Χτυπήστε το τυρί cottage μαζί με τα αυγά. Όχι υπερβολικό χτύπημα. Ύστερα, κάντε πουρέ τις μαγειρεμένες γλυκοπατάτες και προσθέστε τον στο μείγμα μαζί με το κρεμμυδάκι, τους κολοκυθόσπορους, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε λίγους κολοκυθόσπορους για το γαρνίρισμα. Ανακατέψτε καλά.
- Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ρίξτε τα στο μείγμα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Με ένα κουτάλι μοιράστε την ζύμη στις θέσεις της φόρμας.
- Ρίξτε πάνω από τα μάφιν λίγους ακόμη κολοκυθόσπορους και την τριμμένη παρμεζάνα.
- Βάλτε τα μάφιν στον προθερμασμένο φούρνο για 25 – 35 λεπτά και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και να έχουν μαγειρευτεί πλήρως. Για να καταλάβετε εάν έχουν μαγειρευτεί τσιμπήστε με μία οδοντογλυφίδα το κέντρο του μάφιν. Θα πρέπει να βγει καθαρή για να έχουν γίνει.
- Αφήστε τα λίγο να κρυώσουν αφού τα βγάλετε από τον φούρνο. Τα μάφιν γλυκοπατάτας με κολοκυθόσπορο είναι έτοιμα για απόλαυση κάθε ώρα και στιγμή της ημέρας! Μπορείτε να τα απολαύσετε είτε ζεστά ενώ έχουν βγει από τον φούρνο είτε κρύα. Διατηρούνται μερικές μέρες στο ψυγείο και μερικές εβδομάδες στην κατάψυξη.