Η σπιτική πίτσα είναι “must”! Όχι μόνο είναι εύκολη για να την ετοιμάσεις (η προετοιμασία της ζύμης δεν θα πρέπει να σε τρομάζει καθόλου), αλλά παράλληλα γνωρίζεις ακριβώς τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις. Φυσικά εδώ μπορείς να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη, προσθέτοντας τα υλικά της αρεσκείας σου, δημιουργώντας έτσι μια πραγματικά «ονειρεμένη» πίτσα! Για πάμε να δούμε πως θα την ετοιμάσεις…
YΛΙΚΑ
- 2 φακελάκια ξερή μαγιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Περίπου 1 με 1.5 ποτήρι ζεστού νερού
- ¼ ποτηριού ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 με 4 ποτήρια αλεύρι γενικής χρήσης
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας
- Ρίγανη
- Βασιλικός
- 1 κομμένη πράσινη πιπεριά
- Μπόλικο τυρί μοτσαρέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε στο νερό τη μαγιά με τη ζάχαρη. Αφήστε το μείγμα να σταθεί για 5 λεπτά και εν συνεχεία προσθέστε το ελαιόλαδο και αλάτι. Ανακατέψτε μαζί με το αλεύρι, προσθέτοντας ένα ποτήρι αλεύρι τη φορά, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Ρίξετε το ζυμάρι σε μια επιφάνεια με αλεύρι και ζυμώστε μέχρι το ζυμάρι να γίνει μαλακό και ελαστικό για 2 με 3 λεπτά. Αμέσως μετά ρίξτε τη ζύμη σε ένα μπολ που είναι τοποθετημένο σε ένα ζεστό σημείο και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 45 λεπτά. Στο διάστημα που περιμένετε τη ζύμη να φουσκώσει μπορείτε να τσιγαρίσετε ορισμένα από τα υλικά σας (όπως για παράδειγμα το κρεμμύδι) σε μέτρια φωτιά. Εφόσον έχει περάσει η ώρα και η ζύμη σας είναι έτοιμη, την τοποθετείτε στο ειδικό σκεύος-ταψί που θα την ψήσετε και ρίχνετε την σάλτσα ντομάτας, την πράσινη πιπεριά και το τυρί. Ψήστε στους 400 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κρούστα.
Voila! Μια πεντανόστιμη πίτσα είναι έτοιμη να την καταβροχθίσετε!