Ένα γλυκό που όχι απλώς θα σε ξετρελάνει αλλά μπορεί κάλλιστα να συγκριθεί με το καλύτερο ζαχαροπλαστείο που έχεις δοκιμάσει τάρτα. Μάντεψε όμως, εσύ τώρα θα το φτιάξεις μόνη σου.
Υλικά
Για τη ζύμη
120 g λευκό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο αλάτι
6 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη άχνη
6 κουταλιές του γλυκού κακάο
2 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ½-2 κουταλιές της σούπας νερό
Για τη σάλτσα καραμέλας
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι γάλα καρύδας + ¼ φλιτζάνι
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη σοκολάτα
75 g μαύρη σοκολάτα
¼ φλιτζάνι γάλα καρύδας
2 κουταλιές της σούπας νερό
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη και το κακάο σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το νερό ζυμώνοντας καλά. Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και τη τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη. Απλώνουμε κάθε κομμάτι της ζύμης χωριστά και το ανοίγουμε με προσοχή ώστε να μη γίνει πολύ λεπτό. Τοποθετούμε το κάθε κομμάτι στα καλούπια της τάρτας με προσοχή ώστε να πάει σε όλες τις σχισμές ενώ στη συνέχεια τσιμπάμε το κάτω μέρος της ζύμης με ένα πιρούνι. Τοποθετούμε τα καλούπια στο ψυγείο για μια ώρα περίπου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και τοποθετούμε μια μικρή λαδόκολλα στο εσωτερικό προσθέτοντας από πάνω αρκετές φακές ή φασόλια ώστε να μη φουσκώσει στη μέση. Ψήνουμε για 15 λεπτά αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 5.
Για τη καραμέλα
Απλώνουμε ένα στρώμα ζάχαρης σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Εν τω μεταξύ σε ένα ποτήρι έχουμε ζεστάνει ½ φλιτζάνι γάλα. Μόλις η ζάχαρη λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το αλάτι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα καρύδας ανακατεύοντας καλά.
Για τη σοκολάτα
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και μόλις λιώσει προσθέτουμε το γάλα καρύδας ανακατεύοντας απαλά. Μόλις τελειώσουμε με το γάλα σειρά έχει το νερό ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις το μείγμα είναι ομοιογενές αφήνουμε να κρυώσει.
Γεμίζουμε τη ζύμη με δύο κουταλιές της σούπας σάλτσα καραμέλας και στη συνέχεια περιχύνουμε με τη σοκολάτα.